Udgivet i 2 kommentarer

Gratis hurtigladning i Roskilde

Så er hurtigladeren i Sortebrødre P-hus i Roskilde sat i drift, og det er gratis at benytte den i en introduktionsperiode.

IES Wallbox MBW i3
De fleste elbiler oplades 6 gange så hurtigt på DC-laderen i Sortebrødre P-hus i Roskilde i forhold til en normal ladeboks.

Det er desværre kun få kun biler som fx Tesla, Renault Zoe og Audi e-tron, , der kan lade med en fornuftig hastighed/effekt (11-22 kW) fra en almindelig ladeboks-/stander.

Men det er der tænkt over i Sortebrødre P-hus i Roskilde. For ud over 4 almindelige ladestik på 11 kW er der også opsat en AC/DC-lader, som kan oplade alle moderne elbiler med en effekt på 22-24 kW. Det betyder, at Nissan Leaf, Hyundai Ioniq, Jaguar I-Pace samt de kommende elbiler Hyundai Kona og Kia e-Niro kan oplades 6 gange så hurtigt som normalt. 

Det betyder, at fx en Jaguar I-Pace kan oplades fra 20 til 80% på et par timer, en Kona eller e-Niro kan oplades på halvanden time, og de mindre elbiler kan oplades på en times tid. Og den tid kan man let få til at gå i centrum af dejlige Roskilde.

2 tanker om “Gratis hurtigladning i Roskilde

 1. Goddag,
  hvorfor er denne oplader ikke vist på noget kort over opladere i Roskilde??

  Det gør det endnu sværere at finde de alt for få opladere….

  1. Hej Hellmuth

   Tak for dit indlæg.

   Ladestanderen er skam vist både på kortet på adskillige platforme, hvoraf jeg kan nævne: vores app “Be.ENERGISED Community”, Plugsurfing.com og Plugshare.com. Ladestanderen er ikke gratis mere, men man kan lade til Danmarks laveste pris på kr. 3,50/kWh uden oprettelse eller abonnement.

   Venlig hilsen
   Erik
   Sperto ApS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.