Udgivet i 10 kommentarer

Oplad elbilen billigt eller gratis!

Den billigste ladeløsning for de fleste er egen ladeboks og egen billige strøm, når man lader hjemme. Så kan man lade til under kr. 2/kWh. Men man kan lade lige så billigt eller ligefrem helt gratis, når man er på farten. Her gennemgår vi hvordan!

Gratis hurtiglader i Roskilde
Her lader vi billigt på Spertos hurtiglader i Roskilde til kr. 2,50/kWh. Men der er mange flere muligheder for at lade gratis eller billigt rundt omkring i landet, når man er på farten.


Gratis opladning på farten
Der er efterhånden mange gratis ladestandere i offentligheden. Det gælder destinations-ladere, hvor man kan lade op, mens man overnatter, arbejder eller klarer et ærinde. Men det gælder også semi-hurtige ladere og ultrahurtige ladere langs motorvejene. Så kan man hurtigt komme  rundt i landet på ægte gratis strøm – der ikke er lagt oven i bilens pris. Hermed en liste over mulighederne:

 • CPH Kastrup Lufthavn: ved rundkørslen med McDonalds og CircleK er der opstillet to ladestandere på henholdsvis 50 og 175 kW. De er begge gratis. Af samme årsag er de dog ofte optaget af eltaxier.
 • Powered by E.ON Drive & Clever: en opladning hos de to operatører koster normalt kr. 6-9/kWh uden abonnement med minimumsbetalinger på kr. 175-350. De to operatører har dog ultrahurtige stationer i Karlslunde, Korsør, Nyborg (Knudshoved), og Fredericia (Erritsø), som er gratis så længe, de to operatører ikke kan få deres betalingssystem til at virke. Der er 4 ultrahurtige ladere på 175 kW på hver station. Vi har med fornøjelse ladet der flere gange helt gratis. God service – fyld da batteriet op!
 • Tesla: tidligere fulgte der gratis opladning med en Tesla i deres eget fine ladenetværk af såkaldte Super Chargers over det ganske land. Har man sådan en bil, så gælder det jo resten af køretøjets levetid. Endvidere har en række hoteller og indkøbscentre destinationsladere fra Tesla på 11-22 kW AC, som er gratis til rådighed for alle elbilister. Et eller flere stik er dog forbeholdt Tesla-bilister.
 • SEF: det regionale elforsyningsselskab SEF opstiller sidst i 2019 fire ladestandere på 50 kW i Svendborg. De bliver gratis det første år!
 • Sperto – Danmarks åbne ladenet: ladestanderen på 22 kW i Middelfart (HUSET) er gratis indtil videre!
 • CPH Roskilde Lufthavn: der er en gratis dobbeltlader på 11-22 kW.
 • OK: på en række af OK’s benzinstationer er der dobbelte 22 kW AC-ladere gratis til rådighed. Der er fx en station i Nyborg. For de fleste på farten er disse ladestandere for langsomme. Men kører man fx i en Renault Zoe, så kan den jo ikke lade hurtigere alligevel.
 • IKEA: ved varehuset i Aarhus er der 2-3 AC-ladere gratis til rådighed. Effekten kendes ikke men er formentlig 11 eller 22 kW. Der er også gratis opladning i Odense.

Billig opladning på farten
Hvis det ikke er gratis, så må man “nøjes” med billig opladning på farten. Hermed en liste over mulighederne:

 • IONITY: den tyske bilindustri har indtil videre opført 6 ultrahurtige ladestationer på 350 kW langs motorvejene De er henholdsvis placeret lige syd for Aalborg (Haverslev), ved Skanderborg, ved Fredericia (Erritsø), i Nyborg, Rødekro og Greve. Der kan lades til en flad pris på kr. 80 for en fuld opladning. Kører man fx i en Tesla Model 3, en Hyundai Kona eller Kia e-Niro, så lader man cirka 40 kWh fra 20-80%. Det bliver så kr. 2/kWh. Det er da billigt!
 • Sperto – Danmarks åbne ladenet: Sperto har på ubestemt tid sænket prisen på alle standere (der ikke er gratis) til kr. 2,50 via app og kr. 2,75/kWh via Plugsurfing-brik. Husk, at du kan få en gratis Plugsurfing-brik med kr. 35 på kontoen!

Kia e-Niro Ionity

Her lader vi hos Ionity. Der er en fast pris på kr. 80 for en opladning via app og kr. 88 via Plugsurfing. Vi fyldte 45 kWh på. Det blev således kr. 1,78/kWh.

Opdateret: 2019-12-14

10 tanker om “Oplad elbilen billigt eller gratis!

 1. Fin artikel, men du kommer nok til at lave en lille rettelse vedr. Maingau, eftersom de danske udbydere åbenbart har opdaget hvor godt det var og besluttet at stikke en kæp i hjulet.

  1. Hej Peter

   Tak for din respons. Vi har allerede slettet Maingau fra indlægget. Jeg har jo også længe sagt, at deres tilbud ville få en ende, når de fandt ud af, at de fik underskud på danskerne. Det er så sket nu. Men der er jo stadig andre gode muligheder for at lade til fornuftige priser, hvis man undgår at male sig op i et hjørne. Og der kommer flere muligheder, kan jeg godt love!

   Vh.
   Erik

 2. God artikel og rigtig god pointe! Overvejer helt klart Sperto løsningen når E.ON aftalen udløber.

 3. Mange tak for en god orientering om el-markedet. Kan evt suppleres med eons måneds tilbud for diverse biler.

  1. Hej Simon

   Tak for dit indlæg.

   Det er i hvert fald en god idé at orientere sig i markedet, inden man beslutter sig for en ladeløsning.

   Vh.
   Erik
   Sperto ApS

 4. Det glæder mig at i kommer ind på market og det kan ses at det kan gøres med billiger lade priser

 5. Fredriskbergcenteret har EON standere der kan startes med Easypark app til 0kr pr KWH.

  Rødovre centrum og fisketorvet har også gratis opladning. Om det er 11KW eller 22KW ved jeg ikke.

 6. Aalborg lufthavn har både e-on standere men også 220V blå cee og alm 220V stik til fri afbenyttelse

 7. Jeg kan se at langt de flest ladestandere jeres ladebrik duer til er ccs, kun ganske få er chademo.
  Vil der blive ændret på det i fremtiden så fx Leaf ejere også kan have fordel af at bruge jeres ladebrik?

  1. Hej Finn
   Brikken fungerer til alle ladestandere i Danmark, så det gælder også alle CHAdeMO-standerne. Men da der kun er ét bilmærke, der understøtter CHAdeMO-standarden, så skal man nok regne med, at der ikke kommer så mange flere af dem.
   Venlig hilsen
   Erik,
   Sperto ApS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.