Udgivet i 12 kommentarer

Sådan lader du billigst!

Der er mange penge at spare ved at vælge den rigtige ladeløsning til elbilen. Forskellen kan være flere tusinde om året – og op til kr. 35.000 over 5 år. Den ladeløsning, der umiddelbart ser billig og bekvem ud, er det måske slet ikke. Her udreder vi trådene, så du let kan vurdere, hvad der er billigst for dig!

Forskellige ladeløsninger – valgmuligheder

Der er grundlæggende tre muligheder for opladning derhjemme – hvis man bor i et parcelhus eller lignende. Du kan købe en ladeboks og betale din egen strøm over elregningen til cirka kr. 2/kWh. Du kan leje en ladeboks til kr. 75/måned og få kr. 1 i afgiftsrefusion af hver khW som du bruger af egen strøm. Dermed kommer du ned på cirka kr. 1/kWh. Den tredje mulighed er at tegne et fastpris-abonnement til cirka kr. 750-800 pr. måned. Fastpris-abonnement følger også nogle gange med bilen, men det kan godt blive et dyrt bekendtskab på sigt.

Hvad er billigst?

Vi har udarbejdet en tabel over, hvad forskellige ladeløsninger koster ved forskellige kørselsbehov over henholdsvis 1 år, 3 år og 5 år.

Billigste_ladeløsning_til_elbil
Tabellen viser den billigste ladeløsning over henholdsvis 1, 3 og 5 år inklusiv installation og nedtagning. Der er regnet med en køreøkonomi på 5 km/kWh og installation til kr. 5.000, hvilket er individuelt. Bemærk i øvrigt, at der ved leje af boks med afgiftsrefusion regnes med nedtagning i stedet for frikøb. Dermed er ordningen direkte sammenlignelig med fastpris-abonnement.   

Fast-prisabonnement betaler sig først over 35.000 km/år

Som det fremgår af tabellen, så skal man faktisk op over et årligt kørselsbehov på +35.000 km, før et fastpris-abonnement kan betale sig – med mindre man lader ofte i offentligheden. Men det gør de fleste ikke. De fleste lader cirka 90% derhjemme. Og man kan efterhånden lade billigt ude – fx til kr. 2,50-3,50/kWh for både almindelig ladning og hurtigladning.

Hvis man fx har elvarmeordning, så bliver dog endnu billigere at købe en ladeboks. For så betaler man nemlig stort set ikke elafgift over 4.000 kWh om året, og dermed kommer kørestrømmen ned på cirka kr. 1/kWh. Så får man med andre ord afgiftsrefusionen automatisk uden at skulle betale abonnementet på kr. 75/måned.

Vestel_EVCO4_fast_kabel_frontVESTEL EVC04 er en ladeboks i høj kvalitet. Den kan man enten leje med afgiftsrefusion eller købe alt efter, hvad der er billigst jf. tabellen ovenfor. De fleste kan spare mange penge ved at leje med afgiftsrefusion i forhold til et fastprisabonnement!

12 tanker om “Sådan lader du billigst!

 1. Hej, har bestilt en mercedes EQA og overvejer at købe mercedes ladeboks, da den kan kommunikere med med bilen!
  Køber og installere den, kan jeg så købe abn hos jer?

  1. Hej Flemming

   Alle ladebokse kan kommunikere med din bil. Det er hele formålet med en ladeboks.

   Vi tilbyder kun abonnement til vores egne bokse.

   Vh.
   Erik
   Sperto ApS

 2. Hvordan er det med afgiftsrefusion, når man har solceller??

  1. Hej Peder

   Når du har solceller, så kan du ikke modtage “afgiftsrefsion”, da man ikke kan adskille hvilken strøm, der er kommet fra solcellerne uden afgift og fra nettet med afgift. Men hvis du samtidig har elvarme, så slipper du allerede for elafgift. Så skal du blot købe en ladeboks for at lade billigt!

   Vh.
   Erik
   Sperto ApS

 3. Hvis jeg har solceller kan jeg så bruge jeres løsning?

  1. Hej Kristian

   Når du har solceller, så kan du ikke modtage “afgiftsrefsion”, da man ikke kan adskille hvilken strøm, der er kommet fra solcellerne uden afgift og fra nettet med afgift. Men hvis du samtidig har elvarme, så slipper du allerede for elafgift. Så skal du blot købe en ladeboks for at lade billigt!

   Vh.
   Erik
   Sperto ApS

 4. Hej

  Jeg skal til Bagenkop med min el-bil og kan se at I har 2 ladestandere på færgevej 6. Spørgsmålet er hvorledes jeg kan lade bilen når jeg har abonnement hos Clever?

  På forhånd tak!

  1. Hej Fin

   Clever har valgt, at deres kort ikke skal kunne bruges på andre ladestandere. Du kan i stedet medbringe et kort, brik eller app, der er åbnet for roaming som fx fra E.ON, Plugsurfing eller Chargemap. Alternativt kan du benytte vores betalingsside og et kreditkort. Du finder den her: http://www.sperto.dk/betalingsside

   Vh.
   Erik
   Sperto ApS

 5. Hej
  Jeg har en Plug In Hybrid (Opel Grandland) og hjemmeinstallation til opladning. Installatøren der fornyede husets hovedtavle opsatte en ABB ladeboks. Den understøtter desværre ikke refusion.
  Kan jeg købe/leje en Spertoboks og få refusion?.
  Hvad koster det (hele installationen er klar, kun boksen skal udskiftes, så jeres standard installationspris er nok i overkanten)

  1. Hej Hans Jørgen

   Ja, du kan let anskaffe en boks fra Sperto med refusion. Læs mere her: http://www.sperto.dk/produkt/1-krone-boksen/

   Vh.
   Erik
   Sperto ApS

 6. Er det ved alle solcelle produktioner der ikke kan opnås refusion?
  Jeg har solceller og hele produktion bliver aftaget af Vindstød til markedspriser. Produktionen er fjernaflæst af Vindstød på den to kanal elmåler “Køb og Salg”. Opvarmningen er fjernvarme.

  vh KB

  1. Hej Karsten

   Hvis dine solceller sidder på et andet aftagenummer, så kan du godt få afgiftsrefusion.

   Vh.
   Erik
   Sperto ApS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.