Udgivet i Skriv en kommentar

Sperto – betalingsløsninger

Sperto er en neutral ladeoperatør, der ikke favoriserer den ene betalingsløsning frem for den anden. Men husk at orientere dig i markedet, så du vælger en udbyder og et produkt, der passer med dine præferencer. Der kan være en del forskelle i pris og oplevet kvalitet.

I modsætning til de fleste andre på markedet er Sperto neutral i forhold til elbilisternes valg af betalingsløsning. Vi ønsker ikke at pådutte kunderne det ene eller andet. Vi har i øjeblikket helt bevidst ikke vores egen app, da der i forvejen er +30 brikker og apps, som man kan anvende på vores standere. Vi synes ikke, at der aktuelt er behov for flere. Således kan man hos nogle udbydere købe opladning billigere på vores standere, end vores egne listepriser. Det skyldes ganske enkelt, at nogle udbydere giver tilskud til opladningen i kampen om at kapre kunder. Så må vi jo sige, at konkurrencen på markedet virker.

Vi anbefaler eller henviser ikke til nogen bestemt udbyder af betalingsløsning, men vi får løbende tilbagemeldinger fra kunder. Vi vil hermed dele nogle af de tilbagemeldinger om diverse betalingsløsninger, som der tilsyneladende er et mønster i:

  • Charge4Go (app): kunder rapporterer, at Charge4Go tager laver priser end Spertos egne listepriser, og vi bliver spurgt om vi favoriserer den app. Det er ikke tilfældet. Der er blot tale om almindelig konkurrence.
  • E.ON (brik): som vi har advaret som siden december 2020, oplever nogle kunder (stadigvæk)  at blive overtakseret, når E.ON’s brik benyttes på vores standere. Vi ved, at det er en utilsigtet fejl hos leverandøren af E.ONs software-platform, men indtil den bliver løst, kan man altså komme ud for overtaksering. I så fald skal man blot kontakte E.ONs kundeservice og bede om kreditering.
  • Monta (apps): vi får tilbagemeldinger om, at elbilister ikke altid kan stoppe opladningen via denne app. Ved AC-standere kan man dog altid låse bilen op, tage eget kabel ud af bilen, og så slipper standeren også kablet efter 10 sek. Men ved hurtigladning med fast kabel er man så afhængig af at ringe til Sperto og få frigivet kablet, hvis app’en ikke virker.
  • Plugsurfing (app/brik): der har været en omlægning af Plugsurfings softwareplatform, hvilket har betydet, at brugere skulle downloade en ny app og tilknytte betalingskort på ny, for at brikken virkede. En del brugere har overset den email, som Plugsurfing har udsendt herom. I øvrigt har omlægningen midlertidigt påvirket stabiliteten af app’en. Tilsyneladende er problemerne i skrivende stund løst.
  • Spirii Go (app): vi får tilbagemeldinger om, at elbilister ikke altid kan stoppe opladningen via denne app. Ved AC-standere kan man dog altid låse bilen op, tage eget kabel ud af bilen, og så slipper standeren også kablet efter 10 sek. Men ved hurtigladning med fast kabel er man så afhængig af at ringe til Sperto og få frigivet kablet, hvis app’en ikke virker. Til gengæld videresælger Spirii tilsyneladende opladning på flere af Spertos lynladere til kun kr. 2,50/kWh + kr. 5,00 i startgebyr. Det er billigt!

Som nævnt ovenfor favoriserer vi ikke nogen udbyder af betalingsløsninger. Vi opfordrer derfor vores kunder til at orientere sig i markedet og vælge den løsning, hvor pris og funktionalitet bedst passer til deres præferencer. Husk i øvrigt, at når du anvender en “fremmed” brik/app på Spertos standere, at så er det den pågældende udbyder, som du har kundeforholdet til og, som du i givet fald skal henvende dig til i første omgang, hvis der fx er spørgsmål til afregning.

Så, kom glad og lad – med den betalingsløsning, som du foretrækker! 😀

PS: Som en “nødløsning” er der også mulighed for at betale med kreditkort på alle vores standere. Man scanner blot en QR-kode på standeren med telefonens kamera. Dernæst skal man så indtaste kreditkortoplysninger og verificere med NemID.

Ladestandere_Hans_Knudsens_Plads
Her ses de to ud af Spertos tre ladestandere på Hans Knudsens Plads i København. Alle standere kan aktiveres med +30 forskellige udbyderes betalingsløsninger. Du bør som bruger orientere dig hvilken løsning, der er i pris og funktionalitet passer bedst til dine præferencer.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *