Forretningsbetingelser og vilkår

Disse forretningsbetingelser og vilkår (”Betingelser”) gælder for alle køb af varer og ydelser fra Sperto ApS (CVR-nr. 38931458) med mindre andet specifikt er aftalt.

Indgåelse af aftale
Varer og ydelser, der annonceres på Spertos hjemmeside samt andre kanaler og platforme er kun Sperto ApS’ opfordring til kunderne om at gøre tilbud. En bekræftelse af en bestilling er alene en anerkendelse af, at Sperto ApS har modtaget bestillingen. Der er ikke indgået en aftale, før Sperto ApS har sendt en ordrebekræftelse eller en faktura til kunden.

Rabat
Sperto ApS yder 7% i rabat til medlemmer af Elbilforeningen FDEL. Rabatten gælder alle ladekabler og ladebokse i vores webshop, der ikke i forvejen er på tilbud. Rabatten gælder kun produkter til eget brug i en privat husstand. Rabatten gælder fx ikke boligforeninger eller professionelle produkter som hurtigladere. Rabatten gælder ej heller abonnementsprodukter som fx ladeboks med afgiftsrefusion eller ydelser som fx offentlig opladning.

Betaling
Sperto ApS modtager forudbetaling til vores bankkonto. Vi leverer varen, når modtagelse af betaling er verificeret på vores konto. Såfremt levering undtagelsesvis sker inden betaling, tager Sperto ApS ejendomsforbehold, indtil varen er betalt.

Forsendelse af varer
Vi afsender varer hurtigst muligt, når betaling er modtaget. Typisk leverer vi inden for 1-3 hverdage med PostNord eller en anden transportør til et udleveringssted i nærheden af kunden, hvor varen skal afhentes. Såfremt en vare ikke er på lager og skal skaffes hjem, giver vi besked pr. email om forventet leveringstidspunkt.

Levering af opladningsydelser
Der tages forbehold for, at halv- og heltoffentlige ladestandere er tilgængelige og fungerer efter hensigten. Sperto ApS kan ikke drages til ansvar for, at en ladestander helt eller delvist er ude af drift eller følgevirkning heraf – som fx forsinkelse eller behov for bugsering. Sperto forbeholder sig tillige retten til at deaktivere, flytte eller nedlægge ladepunkter i nettet. Det kan i den forbindelse forekomme, at diverse elektroniske tjenester, der oplyser om ladestanderes placering mm ikke er opdateret.

Det er en kendt risiko ved ladestandere, at kundens ladekabel en sjælden gang kan sætte sig fast. Sperto bestræbes sig på at mindske sådanne gener via vores kundeservice, hvor vi normalt kan frigive kablerne ved fjernkontrol. I sjældne tilfælde kan det måske føre til, at et løst kabler må efterlades. Sperto ApS vil i givet fald forsøge at indsamle og eftersende kablet til kunden – dog kun inden for Danmarks grænser. Sperto kan dog ikke drages ansvarlig for et kabel, der efterlades uden aftale herom. Som standard er Spertos standere i øvrigt programmeret til at frigive kabler, hvis/når ladeprocessen afbrydes. Såfremt et køretøj er indstillet til også at frigøre et løst kabel ved afbrydelse, kan Sperto ikke drages til ansvar for tab/tyveri af kablet. Priser på opladning fremgår af vores app, af ladestanderne og/eller eventuel individuel aftale.

Reklamationsret
Der gives 2 års reklamationsret på forbrugerkøb i henhold til købeloven. Vores reklamationsret gælder for fejl i materialer og/eller fremstilling. Reklamationen gælder ikke fejl eller skader, der er opstået ved kunders forkerte håndtering.

Enhver reklamation skal rettes til:

Sperto ApS
Orient Plads 1, 1.
2150 Nordhavn
et@sperto.dk

Der modtages ikke pakker sendt på efterkrav.

Refusion
Hvis der er aftalt refusion, overfører Sperto ApS til den af kunden anviste bankkonto.

Fortrydelsesret
Private forbrugere har 14 dages fuld returret. Perioden regnes fra den dag, hvor kunden har modtaget varen. Kunden skal selv afholde returneringsomkostninger. Fortrydelse skal meddeles pr. e.amil til et@sperto.dk I meddelelsen skal kunden gøre os tydeligt opmærksom på ønsket om at udnytte fortrydelsesretten. Kunden skal desuden afsende varen inden for fristen på de 14 dage. Det er ikke tilstrækkeligt at nægte modtagelse af varen. Virksomheder har ikke fortrydelsesret.

Varens stand, når den sendes retur ved benyttelse af fortrydelsesretten
Kunden hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord er kunden berettiget til at prøve varen på samme måde, som hvis kunden prøvede den i en fysisk butik. Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at kunden ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købesummen retur afhængig af varens handelsmæssige værdi. For at modtage hele købesummen retur må kunden således gøre det samme, som man kan i en fysisk butik, men kunden må ikke tage den i egentlig brug. Varen skal returneres i den originale emballage, som skal være intakt.

Klagemuligheder
Såfremt en privat forbruger ønsker at klage til en myndighed over et produkt, der købt af Sperto ApS, kan klagen indgives til:

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Klageløsning
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
www.forbrug.dk

Lovvalg og værneting
Nærværende forretningsbetingelser og vilkår er underlagt dansk ret. Eventuelle tvister kan alene indbringes for de danske domstole med Retten i København som første instans.